19:30

Nora HC

Referat: Viking HC - Nora HC

På fredagen väntade en tuff bortamatch mot tillfälliga serieledarna Viking HC.
Första perioden startar Nora bra och är laget som skjuter de två första skotten på mål. En jämn period där bägge lagen ligger rätt i sina positioner och inte släpper in motståndaren framför mål, de flesta skotten kommer utifrån. I spel 4 mot 4 vänder Nora spelet snabbt från egen zon och Lukas kan skjuta 1-0 innanför blå linjen med en back mellan sig och målvakt, tid 08:29. Men i det efterföljande pp spelet för Viking så gör man 1-1, efter att ha flyttat puck från blålinjen med skott och runt mål till en fristående spelare, tid 09:09.
Nora får chansen 2 ggr i pp men lyckas inte förvalta möjligheterna i spelet 5 mot 4.
Resultat första perioden 1-1, skottstatistik 15-13 till Viking.

Andra perioden startar olyckligt för Nora som i samband med ett hemjobb åker på en utvisning efter 22:11. Viking vinner tekningen och kan enkelt göra 2-1 efter 19 sekunder på en passning till spelaren framför mål som styr in pucken.
Nora får åter chansen i pp men det är en spelform som inte fungerar idagens match, några halvchanser skapas inkl bra målvaktsspel. Viking utökar ledningen till 3-1 efter bra pass till back som skjuter mot mål där pucken styrs i mål, tid 26:41.
Fortsatt jämnt spel över hela banan.
I slutet av perioden får Nora chansen att spela 5 mot 4, 5 mot 3 och 5 mot 4 i 3:21 och skapar ett ordentligt tryck mot Vikings mål utan resultat.
Resultat efter andra perioden 3-1, skottstatistik i perioden 16-19
Tredje perioden startar illa för Nora som drar på sig två utvisningar efter 42:04 och 42:58 som ger Viking chansen i 5 mot 3 men Nora spelar bra i bix samt att Viking drar på dig utvisningar efter 43:45 och 44:07.
Efter att Nora har stått upp på offensiv a blålinjen vinner laget pucken i mittzon och Adam Nilsson kliver fram och skjuter 2-3 bakom en skymd målvakt, tid 46:28. Det är en tuff kamp på isen inget lag vill vika ner sig. Efter en situation framför Noras mål blir det ett litet ”kramkalas” där bägge spelarna får 2+2.
I snabbsoelvändnibg från Nora så driver Isac på mål och Emil som har pucken skjuter på mål från höger sida och det blir en retur som Isac o Emil trycker in i mål, tid 53:51 i samma situation åker en Vikingspelare ut för hög klubba. Men tyvärr ingen lycka i pp-spelet idag.
Några utvisningar under sista minuten medför att Nora får inleda OT i spel 4 mot 3.
Resultat efter tredje perioden 3-3, skottstatistik 20-16
OT
Nora startar OT i spel 4 mot 3 och etablerar ett bra pp i anfallszon och har 4 st bra avslut mot mål. I efter följande tekning i anfallszon vinner Viking puck och kan ta in den i Noras zon efter vänster kanten och med en crosspassning mot bortre stolpen kan en Vikingspelare störa pucken mot mål, vilket pucken gör och matchen är över 4-3 till Viking.
Slutresultat Viking HC-Nora HC 4-3 (1-1, 2-0,0-2,1-0) skottstatistik 52-49 (15-13,16-19,20-16,1-1)